ITS Hungary Kiválósági díj


Az ITS Hungary Egyesület májusi közgyűlésén, 2008. Május 26-án kihirdették az ITS Kiválósági díj idei nyerteseit.

Az ”ITS Hungary Kiválósági díj” díjátadó ceremónia már második alkalommal került megrendezésre az egyesület közgyűlésén.

A díjat az egyesület testülete alapította, azzal a céllal, hogy a kiemelkedő, nemzeti és nemzetközi szinten jelentős ITS fejlesztéseket honorálja, ugyanakkor cél az is, hogy az egyesületi tagok új hagyományt teremtsenek ezzel.

”Az ITS Hungary Kiválósági Díj 2008”-at ez alkalommal a ”HITS – Hungarian ITS Framework Architecture – HITS Magyar ITS Keretszerkezet”, a COWI Magyarország Kft. terméke nyerte a Bíráló Bizottság egyhangú szavazata alapján.

A HITS eredményeinek összefoglalásaként kijelenthető, hogy napjaink fejlesztései/kutatásai terén az egyik legfrissebbhez csatlakozott Magyarország a FRAME program előremutató céljainak elfogadásával. A CONNECT projekten belül a HITS keretszerkezet elkészítése, terjesztése és szabályozássá alakítása lehetővé teszi, hogy az intelligens rendszereket harmonizáltan, együttműködésre képesen, kompatibilis és moduláris struktúrájú kialakításban fejleszthessék, amely a tovább-fejleszthetőséget szintén elősegíti.

Az ”ITS Hungary Kiválósági Díj” plakettet, díjat és oklevelet Szűcs Lajos adta át a díjazottnak a Közlekedési Minisztériumtól, kihangsúlyozva az intelligens közlekedési rendszerek jövőbeni kiemelkedő szerepét, és rávilágítva az egyesület úttörő szerepére ezen a területen.

A Közgyűlés keretén belül többek között sor került továbbá új tagok felvételére, így az ITS Hungary egyesület tagjainak száma elérte a negyvenet.